Raportti-2009-11-19

Porixi-tapaaminen 2009-11-19

Paikalla Tapio, Ilkka, Tuomas, Juha.

Linux-esittelystä

Linux-esittelyt sujuvat rutiinilla, viimeisin marraskuussa sujui oikein hyvin. Riesana oli taas Internet-yhteyden puuttuminen, tai oikeammin tällä kertaa nettiyhteys ei kokonaan puuttunut mutta toimi niin huonosti ettei siitä paljon hyötyä ollut.

Keskusteltiin mobiililaajakaistan hankkimisesta Porixille. Siptune myy ulkoista 3G-modeemia, joka tulee tietokoneeseen kiinni USB-liitännän kautta. Laitteessa on ulkoinen antenni ja isompia antenneja saa ostettua. Liittymäksi sopii Pre Paid, sen voi ostaa siksi aikaa kun tarvitaan, eli maksetaan päivä kerrallaan tai viikoksi.

Laite on tulossa, pitäisi olla käytettävissä ja toimivaksi kokeiltuna tammikuussa.

Seuraavan esittelyn ajaksi kaavailtiin tammikuuta ja paikaksi Porin Kauppahallin tuote-esittelytilaa. Mukaan otetaan porixi-kone, littunäyttö ja yksi läppäri. Mahdollisesti esitellään Eldyä tai vastaavaa itse tehtyä suomenkielistä tavallisesta Ubuntusta tehtyä isoilla kuvakkeilla ja tekstillä muokattua ja pelkistettyä työpöytää.

Keskustelua

Microsoftin patentti sudo:lle, 1, 2.

Irkkaus ja asiakasohjelmat X Chat, Irssi ja Empathy. Irssin etusivulla on “pätevä” esittelyvideo Internet Relay Chatistä. Empathy ei ainakaan vielä taida olla kovin hyvä IRC-asiakasohjelmana, vaikka siinä muuten onkin ominaisuuksia vaikka kuinka. Esimerkiksi Empathy ei osaa liittyä IRC-kanavalle jos liittymiseen tarvitaan salasana. Empathy on Ubuntu 9.10:ssä oletussovellus IM-käyttöön, mutta myös entinen oletussovellus Pidgin on saatavilla. Tietysti myös X Chat ja Irssi on mahdollisia.

Dokumentoinnista ja muistiinpanojen tarpeellisuudesta. Todettiin, että vaikka itse olisi tehnyt jonkin homman, ei puolen vuoden päästä enää lainkaan muista miten se tehtiin ja joutuu uudestaan tekemään saman pohtimis- ja opettelutyön, paitsi jos on järkevänä hemmona kirjoittanut miten se tehtiin ja nuo muistiinpanot löytyvät.

Kannatusjäsenbannerikilpailu

Linux-aktivaattorin kannatusjäsenbannerikilpailu on päättynyt ja hallitus valitsi voittajaksi Tuomas Helinin ehdotuksen. Kannatusjäseniä kannattaa hankkia, yritykset ja yksityiset voivat liittyä kannatusjäsenyyssivulla.

Porixin omaisuutta

Koska Linux-esittelyissa on monta laatikollista tavaraa mukana on purettaessa hankala lajitella tavarat omistajan mukaan. Keskusteltiin “Porixin omaisuutta” tarrojen teosta, joilla Porixin omat kamat saataisiin lajiteltua omiin laatikoihinsa. Loput on sitten jonkun porixilaisen lainaamia tavaroita mitkä pitää itse osata poimia mukaansa, tai pistää niihin omat tarransa.

Juho lupasi tehdä ehdotuksen tarroiksi, katsotaan viikkotapaamisessa ennen kuin aletaan tarrapaperille tekemään. Jos A4-arkille saadaan mahtumaan 20 tarraa riittänee pari arkillista merkitsemään tammikuun esittelyyn vietävät tavarat. Tarra olisi jotenkin tämän näköinen:

Logo Porixin omaisuutta http://porixi.l-a.fi

Linux-pöytä kahdesti viikossa

Koska lauantaisin alkaa olemaan vilkasta Kauppahallissa, ja jouluun päin mentäessä vilkastunee vielä lisää, pohdittiin järjestää Linux-pöytä myös arkipäivänä hiljaisempaan aikaan niin pääsee keskittymään vapaisiin ohjelmiin. Sovittiin Linux-pöydän olevan myös keskiviikkoisin 25. marraskuuta alkaen jouluun asti, ja kellonaika 15 - 17. Lauantain Linux-pöydät jatkuvat normaalisti, tämä on lisäksi.

Joulun jälkeen katsotaan onko keskiviikkoisin käynyt väkeä ja jaksetaanko pitää Linux-pöytää kahdesti viikossa.

–Taleman 20. marraskuuta 2009 kello 10.12 (UTC)