Ero sivun ”Kioskikone” versioiden välillä

Kohteesta Porixi
Loikkaa: valikkoon, hakuun
(Mikä se on?)
 
(Uusi kioskiromppu ja uudessa paikassa)
 
(3 välissä olevaa versiota samalta käyttäjältä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
 
==Kioskikone==
 
==Kioskikone==
  
[http://en.wikipedia.org/wiki/Kiosk_software Kioskikoneella] tai ehkäpä Internet Kioskilla ymmärretään konetta jolla voi selata nettiä ja muu käyttö on estetty. Porixi on tehnyt [http://webconverger.org Webconvergeriin] pohjautuvan live-rompun, jolla PC:stä saa tehtyä kioskikoneen. Laitevaatimus on suoritin PIII tai parempi, 256 Mt muistia ja nettiyhteys Ethernetkortin kautta. Äänetkin toimivat jos koneessa on linuxissa toimiva äänikortti ja kaiuttimet.
+
[http://en.wikipedia.org/wiki/Kiosk_software Kioskikoneella] tai ehkäpä Internet Kioskilla ymmärretään konetta jolla voi selata nettiä ja muu käyttö on estetty. Porixi on tehnyt [http://webconverger.org Webconvergeriin] pohjautuvan live-rompun, jolla PC:stä saa tehtyä kioskikoneen. Laitevaatimus on suoritin P III tai parempi, 256 Mt muistia, nettiyhteys Ethernetkortin kautta ja kone käynnistyy CD-asemasta. Äänetkin toimivat jos koneessa on linuxissa toimiva äänikortti ja kaiuttimet.
  
Kioskin aloitussivu on [[Kioskiporttaali]], sivulle on koottu linkkejä semmoisiin sivuihin joita kioskikäyttäjän voisi kuvitella hyödyntävän. Ohjelmisto on saatavilla .ISO-otoksena osoitteesta [http://taleman.fi/kioski-porixi-java5.iso Taleman.fi]. Live-romppu käyttää Sun Java 5:sta, jotta Sampopankki toimisi. Jos tanskalaisilla pankeilla ei ole väliä, saattaa [http://taleman.fi/kioski-porixi-java6.iso tämä toimia paremmin].
+
Kioskin aloitussivu on [[Kioskiporttaali]], sivulle on koottu linkkejä semmoisiin sivuihin joita kioskikäyttäjän voisi kuvitella hyödyntävän. Ohjelmisto on saatavilla .ISO-otoksena osoitteesta [http://porixi.antenniserveri.fi/porixi-webc-70.iso http://porixi.antenniserveri.fi/porixi-webc-70.iso]. Kirjoita otos rompulle ja käynnistä kone rompulta.  
  
 
Käyttökohteita kioskikoneelle:
 
Käyttökohteita kioskikoneelle:
Rivi 12: Rivi 12:
  
 
--Taleman 16. marraskuuta 2008 kello 10.31 (EET)
 
--Taleman 16. marraskuuta 2008 kello 10.31 (EET)
 +
 +
PS Jos kioskiromppu oli just mitä tarvittiin, voit tukea Porixia tilisiirrolla: [[Porixi:Lahjoitukset]]
 +
 +
PPS Kioskikoneen rakentelusta teemaillan verran sivulla [[TeeItseKioskikone]].

Nykyinen versio 21. marraskuuta 2010 kello 21.30

Kioskikone

Kioskikoneella tai ehkäpä Internet Kioskilla ymmärretään konetta jolla voi selata nettiä ja muu käyttö on estetty. Porixi on tehnyt Webconvergeriin pohjautuvan live-rompun, jolla PC:stä saa tehtyä kioskikoneen. Laitevaatimus on suoritin P III tai parempi, 256 Mt muistia, nettiyhteys Ethernetkortin kautta ja kone käynnistyy CD-asemasta. Äänetkin toimivat jos koneessa on linuxissa toimiva äänikortti ja kaiuttimet.

Kioskin aloitussivu on Kioskiporttaali, sivulle on koottu linkkejä semmoisiin sivuihin joita kioskikäyttäjän voisi kuvitella hyödyntävän. Ohjelmisto on saatavilla .ISO-otoksena osoitteesta http://porixi.antenniserveri.fi/porixi-webc-70.iso. Kirjoita otos rompulle ja käynnistä kone rompulta.

Käyttökohteita kioskikoneelle:

  • kotiin kakkoskone jolla voi vain selata nettiä. Ei tarvita tehomyllyä
  • varmatoiminen kone joka ei mene sekaisin, bootin jälkeen ollaan taas toimivassa järjestelmässä
  • vieraiden käyttöön kone jolla ei pääse tekemään pahojaan kotiverkossa
  • seinälle uutisruutu näyttämään viimeiset uutiset

--Taleman 16. marraskuuta 2008 kello 10.31 (EET)

PS Jos kioskiromppu oli just mitä tarvittiin, voit tukea Porixia tilisiirrolla: Porixi:Lahjoitukset

PPS Kioskikoneen rakentelusta teemaillan verran sivulla TeeItseKioskikone.