Ero sivun ”Etusivu” versioiden välillä

Kohteesta Porixi
Loikkaa: valikkoon, hakuun
(Pääsiäispyhät)
(Kesätauko)
Rivi 14: Rivi 14:
  
  
'''''Pääsiäipyhinä ei ole Linux-pöytää. '''''   
+
'''''Kevään viimeinen Linux-pöytä on 2. toukokuuta, sitten alkaa kesätauko. '''''   
  
Linux-pöytä on syksystä alkaen Otavankatu 3 A:ssa, Otavankadun puolelta sisään.
+
Linux-pöytä on Otavankatu 3 A:ssa, Otavankadun puolelta sisään.
  
  

Versio 1. kesäkuuta 2018 kello 15.35

Porin Linux-käyttäjien kerho Porixi

Linuxista, muista Unixeista ja vapaista ohjelmista kiinnostuneille kokoontumisia ja yhteydenpitoa. Ensimmäinen tapaaminen oli 17. 3. 2006. Linuxista saa tietoa myös Porixin järjestämissä esittelyissä, niitä pyritään järjestämään pari kertaa vuodessa. Porixi voi kutsuttuna järjestää esittelytilaisuuden koulussa, yhdistyksessä, kerhossa tms., ota yhteyttä sihteeriin, sähköpostiosoite löytyy kohdasta Tietoja Porixista.

Jos haluat tukea Porixin toimintaa, käy tapaamisissa, osallistu talkoisiin tai liity [1] Satakunnan Tietojenkäsittely-yhdistykseen.

Ubuntun asennusromppuja saa lainaksi Porin kirjastoista. Suomen kirjastot joista Ubuntun voi lainata löytyvät Ubuntu Suomen luettelosta.

Linux-esittely

Seuraavaa esittelyä suunnitellaan. Aihetta mietitään, samoin päivää. Paikka lienee Satakunnan Yhteisökeskuksessa Porissa. Tervetuloa, vapaa pääsy.

Linux-pöytä

Kevään viimeinen Linux-pöytä on 2. toukokuuta, sitten alkaa kesätauko.

Linux-pöytä on Otavankatu 3 A:ssa, Otavankadun puolelta sisään.


Tällä sivulla ja Satakunnan Kansassa on tieto milloin Linux-pöytä järjestetään tai on peruttu.

Linux-pöytä joka arkilauantai Porin Yhteisökeskuksessa Otavankatu 3:n tiloissa kello 12 - 15. Kysyä ja keskustella voi muistakin vapaista ohjelmista eikä pelkästään Linuxista, vaikkapa niistä VALO-CD:llä olevista ohjelmista joita käyttää Windowsissa. Katso myös Viikon VALO.

Porin Linux-käyttäjien kerho päivystää lauantaisin kello 12 - 15 Satakunnan Yhteisökeskuksen Otavankatu 3 A:n tiloissa. Yhteisökeskus on osoitteessa Isolinnankatu 16, Pori. Tarjolla on Linux-neuvontaa ja vapaiden ohjelmien käyttöopastusta. Keittiössä on käytössämme näillä näkymin vedenkeitin ja kahvinkeitin, teetä tai kaihvia voidaan keittää. Joskus on otettu pulliakin tarjolle.

Tilastotietoa kävijöistä: Linux-pöytä.

Linux-pöytä on epämuodollista neuvontaa sekä keskustelua vapaista ohjelmista ja Linux-käyttöjärjestelmästä. Tarkoituksena on neuvoa vapaiden ohjelmien käyttäjiä kahvipöytäkeskustelun muodossa. Jaossa on Ubuntu-romppuja, LTS versio. PC:lle 32-bittisenä tai 64-bittisenä. Myös VALO-CD:tä versiota 9 on jaossa. VALO-CD on vapaita ohjelmia Windows-käyttöjärjestelmässä toimivina ja helposti asennettavina versioina. Tulkaa kysymään vapaista ohjelmista ja Linuxista, ja jos ei ole kysyttävää tulkaa silti.

Nyt kun Linux-pöytä on yli vuoden ollut käytössä, on kertynyt tietoa usein kysytyistä kysymyksistä. Aloittelevien Linux-käyttäjien kannattaisi aloittaa Ubuntusta, josta versioista 9.10 ja 10.04 alkaen on pitkän tuen versioissa julkistettu Finnish Remix, eli jo rompulla suomenkielinen Ubuntu. Tarkoitus on julkaista Finnish Remix samalla kun Ubuntusta tulee uusi LTS versio eli pitkän tuen versio. Asennuksen jälkeen kannattaa lukea kirja Ubuntu tutuksi, joka on ilmaiseksi noudettavissa netistä joko tietokoneen näytöllä luettavaksi tai paperille tulostettavaksi.

Libreofficen ja OpenOfficen ja käyttäjien kannattaa tutustua ohjekokoelmaan, jossa on oikein näppärän näköisiä ohjeita suomeksi. Asennusoppaita ei kannata lukea, koska Linuxissa ohjelmat asennetaan helpommin, ja Ubuntussa työpöytäasennuksessa on Libreoffice tai OpenOffice.org jo valmiiksi asennettuna. Tässä Porixin Wikissäkin on ytimekäs ohje Writerin käytöstä. Lisäksi Writer oli Viikon VALOna.

Tietoja Porixista

Porixi toimii Satakunnan Tietojenkäsittely-yhdistyksen työryhmänä. Jos haluat liittyä Satakunnan Tietojenkäsittely-yhdistys ry:hyn, käytä hakemuslomaketta.

Sähköpostia Porin Linux-käyttäjien kerholle voi lähettää osoitteella sihteeri.porixi kissanhäntä linux-aktivaattori.fi. Kerhon jäsenillä on lisäksi postituslista, listan voi tilata webbilomakkeella. Kerhon webbisivun osoite on http://porixi.l-a.fi.

Toistaiseksi ei suuremmin keskustelijoita ole näkynyt, mutta Porixilla on kanava IRC-verkossa OFTC nimeltään #porixi. Enemmän on keskustelijoita ja aloittelevien Linux-käyttäjien auttajia Freenoden kanavalla #linuxblondit.

Kerhomme mainitaan Paikallistoimintasivulla Ubuntu Suomessa.