Ero sivun ”Etusivu” versioiden välillä

Kohteesta Porixi
Loikkaa: valikkoon, hakuun
p (Linux-pöytä)
p (Päivitän linkkejä)
 
(28 välissä olevaa versiota samalta käyttäjältä ei näytetä)
Rivi 5: Rivi 5:
 
'''Jos haluat tukea Porixin toimintaa, käy tapaamisissa, osallistu talkoisiin tai liity [http://www.satkynet.fi/] Satakunnan Tietojenkäsittely-yhdistykseen.'''
 
'''Jos haluat tukea Porixin toimintaa, käy tapaamisissa, osallistu talkoisiin tai liity [http://www.satkynet.fi/] Satakunnan Tietojenkäsittely-yhdistykseen.'''
  
Ubuntun asennusromppuja saa ''lainaksi'' Porin kirjastoista. Suomen kirjastot joista Ubuntun voi lainata löytyvät [http://wiki.ubuntu-fi.org/Lainaa_Ubuntu Ubuntu Suomen luettelosta].  
+
Ubuntun asennusromppuja saa ''lainaksi'' Porin kirjastoista. Suomen kirjastot joista Ubuntun voi lainata löytyvät [https://www.ubuntu-fi.org/lataa-ubuntu/lainaa-ubuntu-kirjastosta/ Ubuntu Suomen luettelosta].  
  
==Linux-esittely==
+
==Tapahtumia==
  
Seuraavaa esittelyä suunnitellaan. Aihetta mietitään, samoin päivää. Paikka lienee  Satakunnan Yhteisökeskuksessa Porissa, Isolinnankatu 16. Tervetuloa, vapaa pääsy.  
+
28. 10. 2019 kello 18.00 on Porin kaupunginkirjaston Kokoustilassa lyhyt esitys "Neuvoja sähköpostihuijauksen tunnistamiseen". Järjestäjänä Satakunnan tietojenkäsittely-yhdistys.  
  
==Linux-pöytä==
+
Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Tiedossa on noin 15 minuutin esitys, jonka jälkeen on mahdollisuus esittää omia kysymyksiä. Tervetuloa!
  
'''''Linux-pöytä on taas käynnissä!'''''. 
+
==Ohjeita==
  
Poikkeuksellisesti '''19. maaliskuuta''' ei ole Linux-pöytää, tila on varattuna muuhun käyttöön.  
+
Linux-pöydästä on kertynyt tietoa usein kysytyistä kysymyksistä. Aloittelevien Linux-käyttäjien kannattaisi aloittaa [http://www.ubuntu-fi.org/ Ubuntusta], josta versioista 9.10 ja 10.04 alkaen on pitkän tuen versioissa julkistettu [http://wiki.ubuntu-fi.org/Ubuntu_Finnish_Remix Finnish Remix], eli jo rompulla suomenkielinen Ubuntu. Tarkoitus on julkaista Finnish Remix samalla kun Ubuntusta tulee uusi LTS versio eli pitkän tuen versio. Asennuksen jälkeen kannattaa lukea kirja [http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi Ubuntu tutuksi], joka on ilmaiseksi noudettavissa netistä joko tietokoneen näytöllä luettavaksi tai paperille tulostettavaksi.  
  
Linux-pöytä joka arkilauantai 27. Helmikuuta 2016 alkaen.
+
Libreofficen käyttäjien kannattaa tutustua [https://fi.libreoffice.org/ohjeet/kayttooppaat/ ohjekokoelmaan], jossa on oikein näppärän näköisiä ohjeita suomeksi. Asennusoppaita ei kannata lukea, koska Linuxissa ohjelmat asennetaan helpommin, ja Ubuntussa työpöytäasennuksessa on Libreoffice tai OpenOffice.org jo valmiiksi asennettuna. Tässä Porixin Wikissäkin on [http://porixi.l-a.fi/TK-Tekstink%C3%A4sittely ytimekäs ohje] Writerin käytöstä. Lisäksi [http://viikonvalo.fi/LibreOffice_Writer Writer oli Viikon VALOna].  
 
 
Linux-pöytä on Puupuolella Salissa tai Kahviossa. Koitetaan muistaa oveen pistää opaste missä ollaan. Seuraa tiedotusta, jotkut lauantait on Puupuoli varattu ja Linux-pöytä jää väliin. Tällä sivulla ja Satakunnan Kansassa on tieto.
 
 
 
Linux-pöytä joka lauantai Porin Yhteisökeskuksessa kello 12 - 15. Kellonaikaa ja miksei päivääkin voidaan nyt muuttaa, osallistu keskusteluun sopivista ajoista. Lauantaina ja muulloinkin talon aukioloaikojen ulkopuolella mennään '''sisään pihan puolelta'''. Kysyä ja keskustella voi muistakin vapaista ohjelmista eikä pelkästään Linuxista, vaikkapa niistä [http://valo-cd.fi/ VALO-CD:llä] olevista ohjelmista joita käyttää Windowsissa. Katso myös [http://viikonvalo.fi Viikon VALO].
 
 
 
{{Linux-pöytä}}
 
 
 
Tilastotietoa kävijöistä: [[Linux-pöytä]].
 
 
 
Linux-pöytä on epämuodollista neuvontaa sekä keskustelua [http://www.vapaasuomi.fi/ vapaista ohjelmista] ja [http://linux.fi/wiki/Aloittelijalle Linux-käyttöjärjestelmästä]. Tarkoituksena on neuvoa vapaiden ohjelmien käyttäjiä kahvipöytäkeskustelun muodossa. Jaossa on Ubuntu-romppuja, LTS versio. PC:lle 32-bittisenä tai 64-bittisenä. Myös VALO-CD:tä versiota 9 on jaossa. [http://valo-cd.fi VALO-CD] on vapaita ohjelmia Windows-käyttöjärjestelmässä toimivina ja helposti asennettavina versioina. Tulkaa kysymään vapaista ohjelmista ja Linuxista, ja jos ei ole kysyttävää tulkaa silti.
 
 
 
Nyt kun Linux-pöytä on yli vuoden ollut käytössä, on kertynyt tietoa usein kysytyistä kysymyksistä. Aloittelevien Linux-käyttäjien kannattaisi aloittaa [http://www.ubuntu-fi.org/ Ubuntusta], josta versioista 9.10 ja 10.04 alkaen on pitkän tuen versioissa julkistettu [http://wiki.ubuntu-fi.org/Ubuntu_Finnish_Remix Finnish Remix], eli jo rompulla suomenkielinen Ubuntu. Tarkoitus on julkaista Finnish Remix samalla kun Ubuntusta tulee uusi LTS versio eli pitkän tuen versio. Asennuksen jälkeen kannattaa lukea kirja [http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi Ubuntu tutuksi], joka on ilmaiseksi noudettavissa netistä joko tietokoneen näytöllä luettavaksi tai paperille tulostettavaksi.
 
 
 
Libreofficen ja OpenOfficen ja käyttäjien kannattaa tutustua [http://fi.openoffice.org/dokumentaatio.html ohjekokoelmaan], jossa on oikein näppärän näköisiä ohjeita suomeksi. Asennusoppaita ei kannata lukea, koska Linuxissa ohjelmat asennetaan helpommin, ja Ubuntussa työpöytäasennuksessa on Libreoffice tai OpenOffice.org jo valmiiksi asennettuna. Tässä Porixin Wikissäkin on [http://porixi.l-a.fi/TK-Tekstink%C3%A4sittely ytimekäs ohje] Writerin käytöstä. Lisäksi [http://viikonvalo.fi/LibreOffice_Writer Writer oli Viikon VALOna].  
 
  
 
{{Porixi:Tietoja}}
 
{{Porixi:Tietoja}}
  
 
----
 
----

Nykyinen versio 7. lokakuuta 2019 kello 13.26

Porin Linux-käyttäjien kerho Porixi

Linuxista, muista Unixeista ja vapaista ohjelmista kiinnostuneille kokoontumisia ja yhteydenpitoa. Ensimmäinen tapaaminen oli 17. 3. 2006. Linuxista saa tietoa myös Porixin järjestämissä esittelyissä, niitä pyritään järjestämään pari kertaa vuodessa. Porixi voi kutsuttuna järjestää esittelytilaisuuden koulussa, yhdistyksessä, kerhossa tms., ota yhteyttä sihteeriin, sähköpostiosoite löytyy kohdasta Tietoja Porixista.

Jos haluat tukea Porixin toimintaa, käy tapaamisissa, osallistu talkoisiin tai liity [1] Satakunnan Tietojenkäsittely-yhdistykseen.

Ubuntun asennusromppuja saa lainaksi Porin kirjastoista. Suomen kirjastot joista Ubuntun voi lainata löytyvät Ubuntu Suomen luettelosta.

Tapahtumia

28. 10. 2019 kello 18.00 on Porin kaupunginkirjaston Kokoustilassa lyhyt esitys "Neuvoja sähköpostihuijauksen tunnistamiseen". Järjestäjänä Satakunnan tietojenkäsittely-yhdistys.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Tiedossa on noin 15 minuutin esitys, jonka jälkeen on mahdollisuus esittää omia kysymyksiä. Tervetuloa!

Ohjeita

Linux-pöydästä on kertynyt tietoa usein kysytyistä kysymyksistä. Aloittelevien Linux-käyttäjien kannattaisi aloittaa Ubuntusta, josta versioista 9.10 ja 10.04 alkaen on pitkän tuen versioissa julkistettu Finnish Remix, eli jo rompulla suomenkielinen Ubuntu. Tarkoitus on julkaista Finnish Remix samalla kun Ubuntusta tulee uusi LTS versio eli pitkän tuen versio. Asennuksen jälkeen kannattaa lukea kirja Ubuntu tutuksi, joka on ilmaiseksi noudettavissa netistä joko tietokoneen näytöllä luettavaksi tai paperille tulostettavaksi.

Libreofficen käyttäjien kannattaa tutustua ohjekokoelmaan, jossa on oikein näppärän näköisiä ohjeita suomeksi. Asennusoppaita ei kannata lukea, koska Linuxissa ohjelmat asennetaan helpommin, ja Ubuntussa työpöytäasennuksessa on Libreoffice tai OpenOffice.org jo valmiiksi asennettuna. Tässä Porixin Wikissäkin on ytimekäs ohje Writerin käytöstä. Lisäksi Writer oli Viikon VALOna.

Tietoja Porixista

Porixi toimii Satakunnan Tietojenkäsittely-yhdistyksen työryhmänä. Jos haluat liittyä Satakunnan Tietojenkäsittely-yhdistys ry:hyn, käytä hakemuslomaketta.

Sähköpostia Porin Linux-käyttäjien kerholle voi lähettää osoitteella sihteeri.porixi kissanhäntä linux-aktivaattori.fi. Kerhon jäsenillä on lisäksi postituslista, listan voi tilata webbilomakkeella. Kerhon webbisivun osoite on http://porixi.l-a.fi.

Toistaiseksi ei suuremmin keskustelijoita ole näkynyt, mutta Porixilla on kanava IRC-verkossa OFTC nimeltään #porixi. Enemmän on keskustelijoita ja aloittelevien Linux-käyttäjien auttajia Freenoden kanavalla #linuxblondit.

Kerhomme mainitaan Paikallistoimintasivulla Ubuntu Suomessa.