TeeItseKioskikone-Webconverger

Webconverger

Laite

Testikone Dell Optiplex GX1, joka on Pentium III 550 MHz 128 Mt 7 Gt. Kokeiltiin toisessakin koneessa, mutta siinä taisi olla vallan omituinen emolevy kun mikään kokeilluista pikkulinuxeista ei käynnistynyt loppuun asti. Koneessa ollut ei-avoin käyttöjärjestelmä kyllä toimi.

Ohjelmisto

Itse muokattu Webconverger, sama joka jaossa Porixin Webbisivun kautta: Kioskikone

Toimii hyvin, Youtubekin toimii. Tämä muokattu Webconverger on suomenkielinenkin. Käynnistyminen kestää melko tovin, mutta toiminta on riittävän ripeää jahka on käynnistytty valmiiksi asti.

Koska valmiilla rompulla olevan Webconvergerin aloitussivuakaan ei voi vaihtaa haluamakseen, pitäisi joka käyttöön buildata ja kirjoittaa oma CD. USB-versio olisi siitä kätevämpi, että USB-tikun voi liittää tavanomaiseen tapaan ja muokata aloitussivu halutuksi. Muitakin muutoksia voi tehdä, ohjekin on.

Arvio

Pitkäaikaisessa käytössä voisi epäillä ettei romppuasema kestä jatkuvaa levyn pyörittämistä.

Pori Cupissa oli tarkoitus tehdä kioskikoneet Webconvergerilla, ja etukäteen testattuna kaikki toimi. Sitten kun koululla kokeiltiin ei proxy toiminut, vaikka syksyllä oli nimenomaan koulussa hyvin pelittänyt Webconverger. Kun buildattiin uusi Webconverger-CD, ei proxy toiminut vieläkään ja myös hiiri lakkasi toimimasta. Mahdollisesti päivän versiot viikolla 30 olivat pilallisia. Webconvergerista pitäisi olla vakaa julkaisu, jottei tarvitse tuotantokäyttöön rakentaa päivän versioista.

Tapio ja Ilkka

Luokat: