TK-Internetin-käyttö

Internetin käyttö

Tietoturvasta

Jos tietokoneessa on nettiyhteys, palomuuri on oltava. Parasta on tarkistaa palomuurin tosiaan olevan käytössä. Virustorjunta pitää olla käytössä. Haittaohjelmien poistajan pitää olla käytössä. Lisäksi näiden kaikkien pitää olla päivitetty, ja mieluiten siten että päivitykset noudetaan ja asennetaan automaattisesti.

Palomuuri voi olla myös ADSL- tai kaapelimodeemissa. Tämä antaa lisäturvaa, koska nettiyhteydessä on palomuuri käytössä vaikka tietokoneen oma palomuuriohjelma olisikin jostain syystä otettu pois käytöstä. Esimerkiksi asennuksen aikana palomuuri käynnistyy ehkä vasta kun asennus on valmis, eli pöpöt voivat tulla koneeseen jo ennen kuin koneen palomuuriohjelmaa pääsee käynnistämään. Haittaohjelma voi sitä paitsi ottaa palomuurin pois päältä, mutta modeemin palomuuria se ei ainakaan niin helposti saa pois käytöstä.

Päivityksistä

Jos päivitykset noudetaan automaattisesti tiettyyn kellonaikaan, pitää kellonajan olla semmoinen jona tietokone on käynnissä. On syytä tarkistaa ettei viimeisestä päivityksestä ole liian kauaa. Päivitykset olisi parasta tehdä ainakin kaksi kertaa viikossa.

WLAN salaus

Jos käytetään langatonta tukiasemaa, eli WLAN tai Wireless LAN, on otettava salaus käyttöön. Muuten kuka tahansa voi kuunnella verkon liikennettä. Lisäksi naapurit 100 metrin säteellä voivat käyttää samaa tukiasemaa, eli mennä nettiin sinun nettiyhteyttäsi käyttäen.