Raportti-Linux-esittely-2008-04

Porin kauppahalli

Järjestettiin Ubuntun 8.04-version julkistuksen yhteydessä Linux-esittely Porin kauppahallissa kello 10 - 14 lauantaina 26. huhtikuuta. Kävijöitä oli päivän mittaan kiitettävästi, vain pari kertaa oli hetki ilman että kukaan oli katselemassa. Mainostelu oli tehonnut, osa kävijöistä oli huomannut tiedotuksen ja tuli varta vasten paikalle.

Pieniä vastoinkäymisiä oli. Se kone, jolla oli tarkoitus kirjoittaa myytävät romput, ei lauantaina suostunut romppuja kirjoittamaan edes romppuaseman vaihdon jälkeen. Lienee ohjelmistovika, ja demoefekti. Opetus: kun laite on testattu toimimaan kuten pitää, ei siihen sen jälkeen tehdä mitään muutoksia eikä edes asenneta yhtään päivitystä ennen kuin tapahtuma on ohi.

Toinen vastoinkäyminen oli esittelykoneen huono myyntimenestys. Tarkoitus oli myydä se muttei löytynyt ostajaa tapahtumassa eikä tapahtuman jälkeen.

Numerotietoa kiinnostuneista on sen verran, että 11 Ubuntu-romppua kävi kaupaksi yhden euron hintaan. Yksi kävijä osti sekä Ubuntun että Edubuntun, siis yhteensä 10 rompunostajaa. Lisäksi saatiin kaksi euroa lahjoituksina, joten nyt Porixilla on rahaa 13 € käytettäväksi seuraavaan tapahtumaan, eli voidaan Porixin rahoilla ostaa romppuaihiot ja kuoret niille.

Kauppahallissa ei ollut alle 20-vuotiaita linuxin käyttäjiä, paitsi vanhempiensa mukana käyneitä alle kouluikäisiä. Heille olisi voinut jakaa Ubuntu-tarroja, jos olisi hoksannut. Seuraavan tapahtuman paikaksi voisi ajatella vaikka kirjastoa, siellä ehkä olisi nuorempaakin väkeä. Toisaalta ne jotka kauppahalliin tulivat ja ostivat rompun, vaikuttivat aidosti kiinnostuneilta aktiivikäyttäjiltä, joten kauppahalliakin voi hyvänä esittelypaikkana pitää.

Myös neuvoja kyseltiin, näyttäisi olevan kysyntää kasvokkain tapahtuvalle neuvonalle vapaista ohjelmista. Joka viikko ei Linux-esittelyä jaksa järjestää, paitsi jos löytyy niin paljon tekijöitä että oma vuoro tulee riittävän harvoin. Ilkka ehdotti linux-kahvittelua vaikka Hallin Kahvituvassa kerran viikossa jonain arkipäivänä, tämäntapaista voisi kehitellä tuomaan jatkuvuutta linux-neuvontaan.

–Taleman 6. toukokuuta 2008 kello 10.51 (EEST)

Luokat: