Raportti-2010-11-18

Marraskuun kuukausitapaaminen

Paikalla Tapio, Ilkka, Taneli, Tuomas

Keskustelua tehonäytönohjainten asennuspulmista: emolevyn siilit pitkän ohjainkortin tiellä esimerkiksi. Saattaa vaatia tehokkaamman virtalähteen vaihtamista, esimerkiksi minimivaatimus 550 W.

Patistetaan Porixin aktiiveja huolimaan käyttäjätunnukset porixi-koneelle. Siellä voi pitää screen irssi -istuntoa koko ajan päällä. Näin pystyy seuraamaan Porixin keskustelua IRC-kanavalla #porixi IRC-verkossa OFTC.

Kaavailtiin seuraavaa Linux-esittelyä. Joulutohinat nyt niin lähellä, vuodenvaihteen jälkeen otollisempi aika esittelylle. Koitetaan siis tammikuussa järjestää Linux-esittely. Paikkaa valitaan, Yhteisökeskuksessa tai tuttuun tapaan kirjaston eteisaulassa. Yhteisökeskus olisi uusi paikka, siinä mielessä saattaisi olla uusia kävijöitä. Tavoitellaan kuitenkin laajaa yleisöä, eli esittelyä mainostetaan muillekin kuin Yhteisökeskuksen väelle. Jos Yhteisökeskus haluaa voidaan siellä järjestää erikseen vain omalle väelle esittelyitä.

Keksitään sopivaa esiteltävää, erikoisempia koneita tai ohjelmia. Tuumittiin ettei aikaisemminkaan ole oikein toiminut ennalta valmistellut esitykset, eli mennään nytkin esittelemällä yleisesti, vastaamalla kysymyksiin sekä keskustelemalla kävijöiden kanssa.

Kiinnostavaa

Laskutusohjelma T-lasku joka toimii myös Linuxissa ja Linux-versio on ilmainen. Ohjelma ei nähtävästi ole vapaata lähdekoodia, muuten näyttää pätevältä. Linux-käyttäjälle tämä vaikuttaa käyttökelpoiselta vaihtoehdolta. Voisi esitellä Linux-esittelyssä. Mahdollisesti tekijältä voisi pyytää esitettä tms. materiaalia.

Mobiililaajakaista

Paljon on tapahtunut, Ubuntu 9.10 ja sen mukana tullut uusi Network Manager teki mobiilijaajakaistasta helpon. Nyt on enää riesaa jatkuvasti uusia mokkulamalleja suoltavista valmistajista, kun uudet mallit ei tunnistu ennen kuin Network Manager tai usb-modeswitch on saatu päivitettyä.

Ubuntussa ei usb-modeswitch ole vakiona asennettuna, vaikka osa mokkuloista ei toimi ilman sitä (ja toimii heti suoraan kunhan usb-modeswitch on asennettuna). Tämä on hieman hankalaa jos Ubuntu-käyttäjän ainoa nettiyhteys on mobiililaajakaista; mistä saa usb-modeswitchin asennettua? (ratkaisu: käy jossain netin päässä noutamassa paketit usb-modeswitch ja usb-modeswitch-data ja tuo ne omalle koneelle, jossa ne asennetaan komennolla dpkg –install. Pelkän mokkulayhteyden kanssa sinnittelevän kannattaisi asentaa apt-offline. Sen avulla voi ilman nettiyhteyttä olevassa koneessa ajaa tiedoston, jonka kanssa nettiyhteydellä olevalla koneella voi yhdellä kertaa noutaa kaikki asennettavaksi tarvittavat paketit.

Lisää käyttöä Porixi-koneelle

Kun porixilla nyt on oma kone hyvän nettiyhteyden päässä (sponsoroinut Antenniserveri.fi), pitäisi sitä käyttää. Ideoitiin asennettavaksi etäkokousohjelmistoa, siis Mumble konferenssipuheluihin ja mahdollisesti videokuvan välitystä. Pitää testata toimiiko kaiunpoisto jotta voi pitää mikrofonia pöydällä ja kaiuttimia huoneessa.

Pienimuotoista pilvipalvelua voisi kehittää, jos keksitään mitä dataa sinne pistettäisiin. Kun Porixi järjestää esittelyitä tai tapahtumia voisi silloin ainakin tiedostot jakaa tämmöisen kautta.

Porixin koneeseen saa tallentaa ikiomia tiedostojaan, kunhan ei liikaa tallenna. Levytila on rajoitettu, joten turhanaikaista sälää ei pidä jättää lojumaan. Levykiintiöitä ei ole käytössä, pitää siis itse vahtia ettei käytä liikaa.

–Taleman 20. marraskuuta 2010 kello 15.29 (EET)

Luokat: