Raportti-2010-06-03

Talkooilta

Paikalla Tapio, Ilkka, Taneli, Tuomas.

Web-sivutalkoista IRL juttelua, puitiin mitä on tehty ja kehuttiin ja ehdoteltiin parannuksia.

Sivuasetteluista:

 • tulisiko sivulla olevien kuvien suurin koko rajoittaa 160 kuvapisteen leveyteen? Isomman kuvan saa kuvaa hiiren painikkeella tökkäämällä.
 • etusivu voidaan tehdä kuvana ja siitä imagemap linkit Wikin keskeisiin osiin. Tällä tavalla etusivun ulkonäkö on täysin vapaa.
 • tulisiko tuoreet muutokset piilottaa navigointipalkista? Se on toisaalta hyödyllinen kirjautumattomillekin käyttäjille, näkee mitä muutoksia on viime aikoina tullut. Kallistuttiin enemmän jättämään paikalleen, se on tarpeen kun seuraa mitä wikissä tapahtuu.

Pohdittiin vastauksia kysymykseen “Miksi Mediawiki?":

 • hinta
 • ominaisuuksia saa lisää
 • laajalti käytössä, toimii hyvin
 • avoin lähdekoodi
 • sivujen kirjoittamiseen ei tarvita erikoisohjelmia => kuka vaan voi kirjoittaa wikiin
 • käyttöliittymän kieli valittavissa (sisältökin saadaan näkymään käyttäjän haluamalla kielellä, jos sisältö käännetään näille kielille).

Työpurkki:

 1. Valmistellaan sivujen esittely Kumppanuustalon edustajille. Paperille valmiiksi muistilaput jokaiselle, wikin osoite ja tärkeät kohdat, jaetaan aluksi.
 2. Valmistellaan koulutusta sivujen käyttöön Kumppanuustalon sisällöntuottajille. Tapahtuman nimeksi ehdotettiin “Webbisivutalkoot”, “Opastettu webbisivunteko”, tarkoituksena löytää houkuttelevampi nimi kuin koulutus tai kurssi.
 3. Logoja on kaksi ehdotusta, molemmista myös favicon tehtynä.
 4. Satakunnan värien pantone-numerot, keltainen ja sininen siis. Ehkä Satakuntaliiton web-sivulta Satakunnan vaakunasta katsotaan? Taneli lupasi tehdä. Kopioimalla vaakuna itselle voinee katsoa Gimp:n pipetti-työkalulla.
 5. Toimijan sisällysluettelosivun (sen mallineen siis) rivit on keksittävä.

Web-sivuilla käytetyn materiaalin tulee olla sellaista, jonka käyttöön on oikeus. Esimerkiksi valokuvia jos sivulle lisää pitää oikeudenomistajilta saada lupa kuvan käyttöön. Vastaavasti kaikki muukin materiaali, jos tekstin kirjoittaa itse pitää käyttöoikeus antaa Kumppanuustalolle, jos tekstiä kopioi muualta pitää tekijältä saada lupa käyttöön.

Päätettiin:

  1. päivänä alkavalle viikolle sovitaan web-sivujen esittely Kumppanuustalon edustajille. Arvioitiin tuolloin olevan valmista protoasteelle, oikea sisältö puuttuu kun se tulee vasta sitten kun Kumppanuustalon toimijat tekevät. Aika ja paikka sopimatta. Paikkavaatimuksena nettiyhteys ja tietokone, dataheitin on plussaa. Nettiyhteys saadaan paremman puutteessa 3G-modeemilla.
Luokat: