Raportti-2010-02-18

Porixi-tapaaminen 2010-02-18

Paikalla viisi Porixia, Tapio, Seppo, Tuomas, Ilkka, Juha.

Läppäripulmia

Läppäripulmia, etsittiin vikaa läppäristä joka sammuili omia aikojaan. Ubuntun Live-levyltä käynnistettäessä tuli ilmoituksia liian korkeasta lämpötilasta, eli anturi ilmoitti 115 astetta Celsiusta. Läppäri ei kädellä kokeiltaessa vaikuttanut kuumalta mistään kohtaa ja ulos puhaltuva ilma oli viileähköä. Voi silti olla sisällä on pölyä jossain lämpenevässä kohdassa ja se kohta kuumenee. Toinen mahdollisuus on, että anturi ilmoittaa vääriä arvoja tai ohjelma tulkitsee anturin ilmoittaman väärin.

Ilman kiintolevyä läppäri toimii paremmin, muistitesti oli yön yli ajossa eikä löytänyt virhettä.

Ei saatu läppäriä toimimaan. Mahdollisesti se pitäisi avata ja katsoa onko sisällä pölyä, mutta läppärit on työläitä avata ja vaikeita saada takaisin kokoon. Tulisi saada korjaamokäsikirja jotta osaa purkaa oikeassa järjestyksessä ja siinä varmaan neuvotaan myös miten läppäri kootaan.

Kaapelointitalkoot

Porixi jatkaa kaapelointityötä. Tarkoitus on vetää yksi kaapeli lisää, varautuen kytkimen lisäämiseen kaapelin päähän jotta saadaan haaroitettua useampaan koneeseen jatkossa, jos tarvetta ilmenee.

Työ olisi tarkoitus tehdä viikolla 8 eli 22. päivä helmikuuta alkavalla viikolla.

Ostoslista:

  • tavallista kaapelia 25 m
  • RJ-45 puristuspihdit, tilattu
  • suojattuja päitä
  • lyhyt ruuvimeisseli, mielellään vaihtopäillä
  • maadoitusranneke (ostettu ja pistetty työkalupakkiin)
  • LAN-kaapelin jatkopalikka
  • Leenan kahvilaan 6 m pitkä jatkojohto ainakin kolmella rasialla.

Suojattua kaapelia on ennestään 23 metrin pätkä. Tämä riittää tähän projektiin, tuota pidempää matkaa ei uutta kaapelia tarvitse vetää kaapelihyllyllä jossa kulkee iso joukko sähköjohtoja.

Linux-esittely

Tarkoitus on pitää Linux-esittely 27. päivä Porin Kauppahallin tuote-esittelytilassa. Pienimuotoinen esittely tällä kertaa. Sisältöä:

  • mobiililaajakaista Linuxissa (valitaan Ubuntun versio joka toimii esittelypäivänä, Lucid Lynx on vähän päivästä kiinni toimiiko se mokkulan kanssa)
  • Linuxin esittelyä yleisön kysymysten mukaan

18. helmikuuta eli kuukausitapaamisen päivänä mokkula ei toiminut Lucid Lynxissä, mutta se onkin Alpha-versio vielä, julkistuspäivä on 29. päivä huhtikuuta. Seuraavana päivänä päivityksen jälkeen taas toimi ja jopa erinomaisen hyvin, yhteyskin muodostui sekunneissa.

IRC

Mietittiin voisiko kokouksia pitää verkkokokouksina IRC:ssä. Porixilla on IRC-verkossa OFTC kanava #porixi, tänä vuonna siellä on ollut Tapio, Ilkka ja Juha.

Luokat: