Raportti-2008-07-11

Porixi-tapaaminen 2008-07-11

Paikalla 4 henkeä. Kesänvietto meneillään.

Keskustelua

AnyseeTV toimii Ubuntussa. Toimii jopa paremmin kuin XP:ssä. Saatavilla on myös MythBuntu, erikoisjakelu joka toteuttaa Tivon toiminnallisuuden tavallisessa PC:ssä. Erittäin vaikea asentaa ja käyttää. Ubuntun sovellus metv sitävastoin on helppo.

HDTV kuvaa saatavilla vertailuihin, vapaa lyhytelokuva Big Buck Bunny on saatavilla eri tarkkuuksilla, suurin tarkkuus 1920x1080.

EEE PC on myynnissä Gigantissa, saa ostaa suoraan hyllystä.

Debianin Etch-and-a-half herätti ihmetystä.

Todettiin XP:n tehokkaimman markkinointitempauksen olleen Vistan julkistus.

Tiedostojärjestelmät, ReiserFS, XFS, JFS.

Näytönohjaimet.

Läppäri ja ulkoinen näyttö, mitä tehdä jos molempiin ei saa kuvaa?

Kalenterikuva L-A:n 2009 kalenteriin

Ideoitiin kuva-aihetta, kirjattiin

  • Viksu-variksen pesä
  • Karhuaihe
  • Eteläranta
  • Leenan Kahvila
  • Kauppahalli

Tuomas lupasi huolehtia kuvaamisesta ja työstää kuvasta kalenteriin sopivan. Muiden porixilaisten aktiivisuus toivottavaa.

Porixi-logo on vektorigrafiikkana Materiraalisalkussa.

Kuukausitapaaminen torstaihin

Perjantai on hankala tapaamisilta jos matkustaa viikonlopuksi muuanne. Keskusteltiin kuukausitapaamisen siirtämistä torstai-iltaan. Elokuun tapaaminen on joka tapauksessa vielä perjantaina, kun se on jo kalenterissa merkittynä. Mutta jos ei vastustusta ilmene, syyskuusta alkaen kuukausitapaaminen on torstaina, mutta odotellaan ehdotuksia mikä torstai. Koitetaan löytää aika joka ei mene päällekkäin muiden menojen kanssa.

Esimerkiksi kuukauden toinen torstai on Porin Kameraseuran tapaaminen, eli se ei ole hyvä aika.

Scribus-ilta

Scribus on sen verran kiinnostava, että päätettiin järjestää Scribus-ilta. Taitto-ohjelmasta kiinnostuneet voivat tulla paikalle, tilaisuus järjestetään näillä näkymin Osuuskunta Satatuulen tiloissa, Teljänkatu 8 C. Jos saadaan dataprojektori lainaan näytetään sillä, muuten etsitään iso näyttö jostain. Käytössä on myös kolmisen tietokonetta, jos aikaa riittää harjoitella Scribuksen käyttöä.

Ajankohtaa ei ole löyty lukkoon. Tila on käytettävissä minä päivänä vain, eli pitää löytää kaikille sopiva ajankohta. Ehdotuksia saa esittää, ja ne jotka lupaavat tulla paikalle voivat kertoa mitkä ajat ainakaan ei sovi.

Luokat: