Raportti-2008-06-13

Porixi-tapaaminen 2008-06-13

Paikalla 5 henkeä, hyvin riitti taas pullat. Vissiin ohjelmademo vei mielenkiinnon ja pullansyönti jäin yhteen per ohjelmoitsija.

Keskustelua

Vapaata keskustelua käytiin multimediajakeluista, Debian ja Ubuntu Studio ja vanha kunnon DeMuDi. Reaaliaikaydintä eli low latency -ydintä kehuttiin verrattuna muiden käyttöjärjestelmien massiivisiin ja pitkiä viipeitä aiheuttaviin ytimiin. Äänen käsittelyssä ja musiikin teossa oli nämä havaittu hyviksi, muunlaisesta multimediakäytöstä ei kokemukset olleet ihan täydellisiä.

Todettiin myös, että Lento-osasto Kuhlmeyn (saks. Gefechtsverband Kuhlmey) kalusto kannaksella oli Stukat ja Focke-Wolf 190, Mersut olivat vain tiedustelukoneina Lähde: Wikipedia.

Hierottiin kauppoja musiikkikamoista, vissiin Porixin Tavarapörssiin kannattaisi sallia myös tavaroiden ostaminen ja myyminen. Eli Tavarapörssi voi hyvään kotiin annettavien tavaroiden lisäksi tehdä osastot ostetaan ja myydään.

Ohjelmademo

Esiteltiin opetusohjelmaa BongTaksi, tähän menikin kolme neljäsosaa tapaamisen ajasta.

BongTaksilla voi opetella mitä vain aihetta, kunhan kysymykset on esitettävissä tekstinä, äänitiedostona tai kuvana. Ohjelma esittää kysymyksen ja tilastoi kysymyskohtaisesti oikeat ja väärät vastaukset. Jatkossa kysytään vähemmän niitä kysymyksiä joihin on osattu vastata oikein, ja enemmän niitä kysymyksiä joihin tuli väärä vastaus. Kysymykset ja vastaukset pitää itse kirjoittaa tai itse hankkia tarvittavat ääni- ja kuvatiedostot.

BongTaksilla on jo opeteltu muistamaan Helsingin kadut taksikorttia varten, ja opeteltu tunnistamaan lintuja laulun perusteella.

BongTaksin versio 2.0beta2 julkistettu: http://taleman.fi/BongTaksi/. Tämä on vieläkin keskeneräinen, mutta pitäisi toimia sen verran että pääsee kokeilemaan. Itse olen kokeillut Debian GNU/Linux Etchissä ja Lennyssä ja Ubuntu Hardy Heronissa.

Hardy Heronissa Pulse Audio ei toimi, joten BongTaksi pitää käynnistää seuraavasti: pasuspender – python bong.py Kuulemma korjaus on jo tehty ja on seuraavassa Ubuntussa.

BongTaksi tarvitsee python-wxgtk2.6 ja python-pygame.

Luokat: