Raportti-2008-04-11

Porixi-tapaaminen 2008-04-11

Osallistujamäärä 100% kasvu-uralla! Tätä menoa 64 kuukauden päästä on jäsenistön lisäys hankittava muilta planeetoilta.

Linux-esittely Kauppahallissa 26. päivä

Illan pääaihe oli Ubuntun 8.04-version julkistuksen yhteydessä järjestettävä Linux-esittely. Päädyimme nimittämään tapahtumaa Linux-esittelyksi Ubuntu-nimen huonomman tunnettavuuden vuoksi ja koska Ubuntun julkistus virallisesti on 24. päivä, ja mahdollista on julkistuksen viivästyminenkin. Nimityksen vaihdosta huolimatta pääasiassa Ubuntun julkistustapahtuma kuitenkin.

Linux-esittely on Porin Kauppahallissa tuote-esittelytilassa 26. huhtikuuta kello 10 - 14. Paikalle ovat lupautuneet Ilkka ja Tapio. Jos ei muita Porixeja ennätä paikalle, tullaan toimeen kahteen pekkaan. Vapaaehtoiset ottakoot yhteyttä jompaan kumpaan puuhahemmoon ennen tapahtumaa, niin sovitaan tehtävistä.

Tavaroiden roudaus, verkon rakennus ja yhteyksien ja koneiden testaus tehdään perjantaina kello 16 - 18. Pakettiauto on käytössä jos isompia kuljetustarpeita ilmenee.

Neuvottelemme Mikropasin kanssa yhdestä esittelykoneesta, tarkoitus on käyttää konetta Ubuntun asennuksen esittelemiseen eli koneeseen asennellaan koko ajan Ubuntua. Uusi asennus käyntiin kun edellinen on valmis ja on kiinnostunutta yleisöä. Toinen kone Ubuntun ja sovellusten esittelykäytössä. Mikropasin kone voidaan myydä tapahtuman jälkeen, yksityiskohdista neuvotellaan.

Tarvitaan sähköä kolmelle tai ehkä neljälle koneelle ja näytölle ja kytkimelle. Esittelijöiden päällysvaatteille ja kasseille säilytyspaikka Kauppahallin varastosta, ei turhia tavaroita esittelytilassa. Ilkka kysyy josko ylimääräiset jo paikalla olevat tavarat voisi viedä tapahtuman ajaksi pois.

Tapio laatii lehdistötiedotteen, viikonlopun ajan lausunnolla ja maanantaina korjattua versiota voidaan lähettää Porilaisille tiedotusvälineille: Radio Pori, Porin Lehti, Uusi Pori, Satakunnan Viikko, Satakunnan Kansa. Kauppahallin webbisivullekin tieto, Ilkka tekee.

A-mainosteline kauppahallin ovelle, Ilkka kysyy Ubuntu-julisteen originaalitiedostoa ja sen käyttölupaa. Muokataan siitä tapahtuman mainos, myös A4-kokoisena levitettäväksi.

Linux-esittelyssä saa 1 eurolla ostettua poltetun Ubuntu-rompun, viimeisin julkaistu versio. Romppuotokset hankittava etukäteen ja riittävä määrä aihioita.

Tapio pyytää Viksuvaris-originaalin materiaalisalkkuun.

Kun A4-kokoiset mainokset on tehty, niitä voi tulostaa itselleen ja levittää hyviksi kokemiinsa paikkoihin. Jos jakajia on useita, sovitaan alueita tms. jottei tule päällekkäisyyksiä.

Linux-esittelystä voi nyt tiedottaa webbisivuilla, foorumeissa, IRC-kanavilla yms.

Muuta keskustelua

Kahvinjuojia ei ollut, mutta pullat ja munkit pyrimme teenjuojien taholta tehokkaasti tuhoamaan, siinä kuitenkaan kattavasti onnistumatta. Varmaan häiritsi keskustelu aiheista:

  • PDA, turhan nopea vanhentuminen, koskee muutakin elektronista laitetta
  • GSM vai VoIP
  • Linuxin asennus ja laitehankinta
  • ASUS EEE PC tuntui kiinnostavimmalta läppäriltä, sitä kuulemma saa Virosta ja Saksasta, Suomesta vasta kesällä. Huutonetissä olis kanssa myynnissä.
  • SLAX SLAX Linux, jännä lähestymistapa Live-jakeluun
  • Suojattu kone
  • Mac, miksei koulut käytä edes Mäkkiä, helpompi

–Taleman 11. huhtikuuta 2008 kello 21.25 (EEST)

Luokat: