Raportti-2008-03-14

Porixi-tapaaminen 2008-03-14

Osallistujamäärässä taas ennätys, paikalla oli kaksi henkeä. Tämänvuotisten Porixi-tapaamisten keskimääräinen väkimäärä on viisi henkeä.

Romppujen jako

Canonicalilta saatuja Ubuntu 7.10 romppuja 32- ja 64-bittisille koneille pyritään jakamaan. Yksi mahdollisuus on Lainaa Ubuntu, eli lahjoitetaan romppu kirjastoon lainattavaksi. Kannattaa kirjastossa kertoa Ubuntu tutuksi -wikikirjasta. Kirjasto voisi tulostaa sen paperille (PDF-versio 80 sivua) lainattavaksi rompun mukana. Mielestäni Porixinkin voi mainita, kukas kissan hännän nostaa jos ei kissa itse.

Tämänhetkinen tilanne ilmenee taulukosta. Ilmoita mihin kirjastoon käyt romppua viemässä jottei samaan kirjastoon käy moni Porixilainen tunkemassa, ja koita päivittää Lainaa Ubuntu -sivulle kirjaston tilanne. Jos sinulla ei ole omia tunnuksia tuohon wikiin, pyydä vaikka Taleman tekemään lisäys.

Kirjasto Tilanne Ubuntu-fi sivulla Kuka tekee
Pääkirjasto Ennestään 2*(kirja+CD) Päivitetty Taleman
Ahlaisten
Keskussairaala
Käppärä
Pihlava
Reposaari
Ruosniemi
Sampola Keskustellaan Taleman
Harjavalta yksi romppu Ei Ilkka

Noissa käymättömissä kirjastoissa voisi käydä kysymässä josko Lainaa Ubuntu kiinnostaisi. Talemanilla on ne Canonicalin lähettämät romput.

Ubuntujulisteita

Ilkalla on viitisen kappaletta Ubuntu-julisteita. Näistä pari tarvitaan Porixin järjestämissä tapahtumissa (toivottavasti jotain tapahtumaa saadaan järjestettyä). Loppuja julisteita voi Ilkalta kysyä käyttöön.

Tapahtumia

Tapahtumien järjestelystä ei pahemmin puheltu, enempi saisi olla väkeä mukana järjestelyissä. Mutta Ubuntun julkistustapahtuma on yhä aikomuksissa, paikkana Kauppahalli, jos ei aktiviteettia ilmene muihin suuntiin.

Muita hankkeita (joita voi olla tulossa jo tekijöitä löytyy):

  • peruskäyttäjien ilta
  • peruskäyttäjien linux-kurssi ja tietokoneen käyttökurssi

Shakki

Shakki.net tarjoaa muun muassa Online peliä. Tämä toimii myös Linuxissa, toisin kuin eräs zone joka toimii vain yhdellä tietyllä selaimella jota ei Linuxiin saa.

Lisäksi Linux-jakeluiden shakkipeleissä on ainakin joissain mahdollisuus verkkopeliin.

Kerhowikin kehittelyä

Mahdollisesti kerholaisilla on itselle tarpeetonta laitesälää jota mieluusti antaisi hyvään kotiin. Kerhowikiin kannattanee perustaa kierrätyssivu jota kautta nurkistaan saa pois ylimääräisen roippeen. Jahka keksin sivulle houkuttelevan nimen pistän sen wikiin. Nimiä saa ehdottaa.

Ehdotuksia:

  • Sälää ja roipetta
  • ATK-kierrätys
  • Lahjoitukset (joka jo olisikin mutta tarkoitettu lahjoituksiin Porixille)
  • Kirpputori
  • Romuvarasto

Sivulle (sitten kun se on tehty) pääsee kirjoittamaan omalla käyttäjätunnuksellaan. Käyttäjätunnuksen saa teetettyä itselleen Wiki-ikkunan oikean ylänurkan linkistä.

tale 15. maaliskuuta 2008 kello 10.10 (EET)

Luokat: